ALL-PURPOSE PIÑON SALVE INGREDIËNTEN

All Purpose Pinon Salve van Mom's Stuff is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten die zorgvuldig geselecteerd zijn voor hun helende en heilzame eigenschappen.

Pinon Pine Pitch:

Dit in het wild geoogste ingrediënt werd al eeuwenlang door de Indianen gebruikt als middel voor diverse huidproblemen. Het is een heel bijzonder en zeldzaam ingrediënt. Het werkt zeer bacteriedodend en het staat bekend om zijn vermogen om giftige stoffen en infecties aan de huid te onttrekken. (zoals bijv. insectenbeten) Bovendien werkt het bevorderend op de heling van wonden en het stimuleert de circulatie. Pinon Pine Pitch bevat flavonoïden en proanthocyanidinen (antioxidanten), hars en vluchtige oliën die een ontstekingsremmende en stimulerende werking hebben. Het heeft een heerlijke geur en dit is wat je voornamelijk ruikt als je de All Purpose Pinon Salve opent!Bijenwas:
Bijenwas is een pure, natuurlijke was die al duizenden jaren gebruikt wordt door de mens.Het bevat een hoog gehalte vitamine A, wat een verzachtende, hydraterende en cel-vernieuwende werking heeft op de droge huid. en het beschermt de huid tegen vochtverlies. Het maakt de droge huid zacht en het herstelt de soepelheid en elasticiteit. Bijenwas beschermt je huid langdurig wanneer deze wordt blootgesteld aan water, vuil, klei of droge hitte terwijl de huid gewoon kan blijven ademen. Bovendien heeft het ontstekingsremmende, antibacteriële, anti-allergene en kiemdodende eigenschappen die ondersteunend werken bij de heling van (snij-)wonden en de huid gezond houden.  Studies hebben aangetoond dat bijenwas de groei van bacteriën en schimmels tegen gaat en dat maakt het een fantastisch product om luieruitslag en irritatie en andere bacterie/schimmel huidcondities te behandelen. De grote hoeveelheid bijenwas die in All Purpose Pinon Salve zit zorgt ervoor dat het product niet snel smelt.


Extra Virgin Olijfolie:
Het creëert een beschermlaagje voor de huid terwijl de krachtige antioxidanten (vitamines A & E) de huid herstellen en vernieuwen  die beschadigd is door te veel zon en verontreinigende stoffen. De antioxidanten stimuleren de huidcellen om weer sterker, zachter en gezonder te worden en voorkomen verdere beschadiging van de huid. Bovendien heeft Extra Virgin Olijfolie dezelfde PH-waarde als de menselijke huid dus perfect om je huid te beschermen en weer in balans te brengen!


Comfrey:
Comfrey is één van de meest bekende geneeskrachtige kruiden aller tijden. De Grieken en de Romeinen gebruikte het al om een aantal aandoeningen te verlichten. (problemen aan de luchtwegen, gebroken botten en ernstige bloedingen) In de Middeleeuwen werd het vooral gebruikt voor botbreuken. Het belangrijkste actieve bestanddeel in Comfrey is allantoïne dat de celgroei stimuleert. Het werkt daardoor heel effectief bij het vervangen van beschadigde huidcellen. Daarnaast is gom ook een belangrijk bestanddeel. Beiden hebben ontstekings- remmende eigenschappen. Comfrey bevat een uitgebreide hoeveelheid eiwitten, vitaminen A, C en B12, mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, koper, zink, fosfor, selenium en geranium.

 

Jojobaolie:
Jojoba olie is een vloeibare was die enorm lijkt op de natuurlijke talglaag van de huid. Omdat deze olie zoveel overeenkomsten hiermee vertoont, kan het perfect de aanmaak van huidtalg reguleren zodat de vochtbalans van de huid perfect in balans komt.  Het verzacht en kalmeert de ruwe huid waardoor deze er weer zacht uitziet en het blokkeert de poriën hierbij niet. Jojoba olie heeft antimicrobiële eigenschappen die de groei van schimmels en bacteriën tegen gaan.


Zoete amandelolie:

Zoete amandelolie is een zachte olie die grote hoeveelheden vitamine A, D en E bevat en al heel lang in diverse huidverzorgingsproducten gebruikt wordt. Het trekt snel in de huid en zorgt voor een diepe hydratatie van de huid waarbij het de PH-waarde van de huid herstelt. Bovendien vormt het een beschermlaag. Ook zoete amandelolie werkt ontstekingsremmend en verzacht huidallergieën, wonden, gebarsten huid en huidinfecties. Geeft verlichting bij jeuk, pijn, huiduitslag, droogte, irritatie en brandwonden.Abrikozenpitolie:
Abrikozenpitolie is een hele milde natuurlijke olie die vaak gebruikt wordt in baby producten vanwege zijn heerlijke zachte karakter. Bevat een hoog gehalte vitamine A en E en werkt verzachtend op de huid. De olie trekt lekker in zonder een olielaagje achter te laten. Daardoor werkt het perfect bij een droge en geïrriteerde huid. Abrikozenpitolie hydrateert, revitaliseert en verzacht en is daarom fijn voor je handen, voeten en gezicht. Bovendien wordt het ook gebruikt om de roodheid en irritatie van eczeem en huidontstekingen tegen te gaan.


Lanoline:
Wolvet of lanoline is het vet dat voorkomt in de wol van schapen. Het wordt uit wol gewonnen door het te wassen en vervolgens het water te laten verdampen. Daarna wordt het gereinigd. Lanoline is één van de beste ingrediënten om te gebruiken bij een delicate, droge of gebarsten huid. Het trekt goed in de hoornlaag van de huid en kan veel water vasthouden. Het verzacht huiduitslag, kleine brandwonden en schaafwonden. Lanoline bevat een aantal belangrijke chemische en fysieke overeenkomsten met de vetten in de hoornlaag van de huid. Deze vetten hebben waterbindende eigenschappen en reguleren het hydratatie niveau van de huid.


Rozemarijn essentiële olie:
Rozemarijn essentiële olie wordt al eeuwenlang gebruikt en gewaardeerd als krachtige olie voor de huid. Het heeft desinfecterende en antibiotische eigenschappen die helpen bij de behandeling van acne, eczeem en huidontstekingen. Het stimuleert de bloedsomloop en de geur kan stress vermindering opleveren. Regelmatig gebruik van Rozemarijn olie helpt ook goed bij een droge huid waardoor deze weer een stralende en gezonde uitstraling krijgt!  


Tea tree essentiële olie:
Tea tree essentiële olie komt van de Australische Paperbark boom en wordt al honderden jaren door de Aboriginals gebruikt als geneesmiddel bij diverse uiteenlopende aandoeningen. De olie heeft antibacteriële, schimmelwerende en antiseptische eigenschappen en het stimuleert het immuunsysteem.

 

Neem olie:
Neemolie komt van de Neemboom uit India. De heilzame, medicinale werking van Neem is al honderden jaren bekend. Na de bloei van de boom ontwikkelen zich olijfvormige vruchten die 1 pit bevatten die rijk is aan olie. Deze Neemolie bevat antiseptische, schimmeldodende en antibacteriële eigenschappen waardoor het zeer effectief werkt bij eczeem, psoriasis, acne, huiduitslag en andere huidirritaties. Het verlicht zwelling en roodheid en versterkt het immuunsysteem waardoor de huid de mogelijkheid krijgt om te vechten tegen infecties en op die manier de genezing bevordert. Het bevat vitamine E en is rijk aan essentiële vetzuren, waardoor de hydratatie en de elasticiteit van de huid verbetert. Het heeft  ook regeneratieve eigenschappen en werkt  zeer verzachtend en herstellend op een droge, gebarsten huid.