FAQ

Zijn jullie producten echt natuurlijk?

Ja! Wij verzamelen de beste kwaliteit natuurlijke ingrediënten, waaronder kruiden (sommmige uit onze tuin), natuurlijke olieën (gekocht bij kleine familie bedrijven), lokale bijenwas en wild geoogste hars van de Pinon Pine tree. Wij gebruiken geen vulstoffen, stabilisatoren of conserveermiddelen in onze producten.


Testen jullie op dieren?

Nee! Al onze producten bevatten lokaal verkregen bijenwas wat 'n dierlijk bijproduct is. Onze All Purpose Pinon Salve bevat ook lanoline wat 'n bijproduct is van schapenwol van schapen die al geschoren zijn. Dit betekent dat onze producten niet veganistisch zijn. 


Zijn de producten glutenvrij?

Ja! Geen van onze producten bevatten gluten en zijn ook niet vervaardigd op 'n plek waar gluten gebruikt worden. 


Bevatten de producten notenolieën?

Ja! Alle producten bevatten Zoete amandelolie. Deze notenolie staat erom bekend dat hij mensen met 'n notenallergie niet irriteert. Maar we raden je aan om eerst contact op te nemen met je arts als je 'n notenallergie hebt. 


Kan de All Purpose Pinon Salve helpen bij genezing van eczeem en psoriasis?

Onze producten zijn geen geneesmiddelen. Het zijn traditionele remedies die natuurlijke ingrediënten gebruiken om je lichaam te hepen om zichzelf te genezen. We hebben van veel klanten gehoord dat All Purpose Pinon Salve heeft geholpen om hun huid te kalmeren en te verzachten en dat ze zo veel minder ongemakken hebben ervaren bij hun huidproblemen zoals eczeem + psoriasis, maar we kunnen niet 100% zeggen dat 't geneest. 


Kan ik de All Purpose Pinon Salve over mijn hele lichaam gebruiken of alleen op mijn handen en voeten?

Je kunt de All Purpose Pinon Salve, en ook de Facebalms, gebruiken op elk lichaamsdeel dat wat extra voeding en verzorging nodig heeft. Wij gebruiken 't op onze handen, voeten, ellebogen, lippen en elke andere plek waar de huid ruw en droog is. Zoals met ieder huidverzorgingsproduct raden wij aan om eerst 'n klein beetje op de huid te testen. Helemaal als je 'n gevoelige huid hebt. Let op: onze producten zijn alleen voor uitwendig gebruik. 


Hoelang kan ik met 'n potje balsem doen?

De All Purpose Pinon Salve is 'n ultra geconcentreerd product zonder water of vulstoffen. Je hebt er weinig van nodig per keer, dus "a little goes a long way". Natuurlijk is het ook afhankelijk van hoe vaak en voor welke huidproblemen je 't gaat gebruiken en met hoeveel mensen je de pot deelt. 


Zit er 'n uiterste houdbaarheidsdatum op de producten?

Omdat onze producten echt natuurlijk zijn gebruiken we geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen. Daarom hebben ze wel 'n houdbaarheidsdatum. De All Purpose Pinon Salve bevat natuurlijke conserveringsmiddelen zoals bijenwas en pine pitch en kan daardoor heel lang goed blijven. (er was een klant die na 15 jaar een potje terug vond achter in haar kast en dat was nog steeds goed!) We raden echter aan om een potje na opening niet langer dan 24 maanden te gebruiken. De Face balms na opening niet langer dan 12 maanden gebruiken. Producten die uit het zonlicht bewaard worden, gaan langer mee!


Zijn jullie producten veilig voor de babyhuid? 

Onze producten zijn veilig op de huid van iedereen, maakt niet uit welke leeftijd. Maar we raden altijd aan om de producten eerst uit te proberen op een klein stukje van de huid voordat je 't gaat gebruiken. 


Kunnen jullie producten ook voor dieren worden gebruikt? 

Ja! Wij gebruiken de All Purpose Pinon Salve altijd op onze huisdieren. Lee heeft 't gebruikt bij haar honden en katten bij wonden, abcessen, schaafwonden, schimmelplekken en gevoelige neuzen etc. Ook bij haar paarden gebruikt ze 't voor schaafwonden en om de insecten te verdrijven bij hun oren. Wij zijn echter geen dierenartsen. Als je twijfelt om de All Purpose Pinon Salve voor je dier te gebruiken, laat 't product dan aan je dierenarts zien en vraag zijn of haar mening voordat je 't eventueel gebruikt. 


Zijn jullie producten eetbaar?

Nee! Onze producten zijn alleen voor uitwendig gebruik. 


Zijn jullie producten voor mannen of vrouwen? 

Allebei! Zowel onze All Purpose Pinon Salve als de Facebalms zijn zodanig gemaakt dat ze iedereen aanspreken, met gender-neutrale geuren en formules.Als je je vraag hier niet tussen ziet staan aarzel dan niet om ons te mailen.