NOURISHING NIGHT FACE BALM INGREDIËNTEN

De Nourishing Night Face Balm bevat een luxe mix van natuurlijke ingrediënten die de gevoelige huid van je gezicht en hals diep voeden, hydrateren en regenereren terwijl je slaapt. Licht geurend naar lavendel en cederhout, dringt deze balsem snel in, waardoor je huid zacht en gehydrateerd wordt. 


Zoete amandelolie: 
Zoete amandelolie is een zachte olie die grote hoeveelheden vitamine A, D en E bevat en al heel lang in diverse huidverzorgingsproducten gebruikt wordt. Het trekt snel in de huid en zorgt voor een diepe hydratatie van de huid waarbij het de PH-waarde van de huid herstelt. Bovendien vormt het een beschermlaag. Ook zoete amandelolie werkt ontstekingsremmend en verzacht huidallergieën, wonden, gebarsten huid en huidinfecties. Geeft verlichting bij jeuk, pijn, huiduitslag, droogte, irritatie en brandwonden.


Abrikozenpitolie:                                                                                                                                                                           
Abrikozenpitolie is een hele milde natuurlijke olie die vaak gebruikt wordt in baby producten vanwege zijn heerlijke zachte karakter. Bevat een hoog gehalte vitamine A en E en werkt verzachtend op de huid. De olie trekt lekker in zonder een olielaagje achter te laten. Daardoor werkt het perfect bij een droge en geïrriteerde huid. Abrikozenpitolie hydrateert, revitaliseert en verzacht en is daarom fijn voor je handen, voeten en gezicht. Bovendien wordt het ook gebruikt om de roodheid en irritatie van eczeem en huidontstekingen tegen te gaan.

Extra Virgin Olijfolie:
Het creëert een beschermlaagje voor de huid terwijl de krachtige antioxidanten (vitamines A & E) de huid herstellen en vernieuwen  die beschadigd is door te veel zon en verontreinigende stoffen. De antioxidanten stimuleren de huidcellen om weer sterker, zachter en gezonder te worden en voorkomen verdere beschadiging van de huid. Bovendien heeft Extra Virgin Olijfolie dezelfde PH-waarde als de menselijke huid dus perfect om je huid te beschermen en weer in balans te brengen!

Comfrey:                                                                                                                                                                                             
Comfrey is één van de meest bekende geneeskrachtige kruiden aller tijden. De Grieken en de Romeinen gebruikte het al om een aantal aandoeningen te verlichten. (problemen aan de luchtwegen, gebroken botten en ernstige bloedingen) In de Middeleeuwen werd het vooral gebruikt voor botbreuken. Het belangrijkste actieve bestanddeel in Comfrey is allantoïne dat de celgroei stimuleert. Het werkt daardoor heel effectief bij het vervangen van beschadigde huidcellen. Daarnaast is gom ook een belangrijk bestanddeel. Beiden hebben ontstekings- remmende eigenschappen. Comfrey bevat een uitgebreide hoeveelheid eiwitten, vitaminen A, C en B12, mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, koper, zink, fosfor, selenium en geranium.

Bijenwas:                                                                                                                                                                                                                                                         
Bijenwas is een pure, natuurlijke was die al duizenden jaren gebruikt wordt door de mens.Het bevat een hoog gehalte vitamine A, wat een verzachtende, hydraterende en cel-vernieuwende werking heeft op de droge huid. en het beschermt de huid tegen vochtverlies. Het maakt de droge huid zacht en het herstelt de soepelheid en elasticiteit. Bijenwas beschermt je huid langdurig wanneer deze wordt blootgesteld aan water, vuil, klei of droge hitte terwijl de huid gewoon kan blijven ademen. Bovendien heeft het ontstekingsremmende, antibacteriële, anti-allergene en kiemdodende eigenschappen die ondersteunend werken bij de heling van (snij-)wonden en de huid gezond houden.  Studies hebben aangetoond dat bijenwas de groei van bacteriën en schimmels tegen gaat en dat maakt het een fantastisch product om luieruitslag en irritatie en andere bacterie/schimmel huidcondities te behandelen. De grote hoeveelheid bijenwas die in Mom’s Stuff Salve zit zorgt ervoor dat het product niet snel smelt.

Avocado-olie:
Avocado-olie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren zoals oliezuur en is van alle natuurlijke plantaardige oliën ,1 van de meest doordringende. Het dringt door de opperhuid heen, in de dermislaag van onze huid, waardoor het bijzonder effectief is voor het verzachten en hydrateren van de gezichtshuid. Vanwege de chemische samenstelling helpt Avocado-olie de huidcellen om vocht vast te houden waardoor de huid langer gehydrateerd aanvoelt en uitdroging voorkomt. Avocado-olie trieert ook de productie van collageen in de dermislagen, waardoor fijne rimpels, ouderdomsvlekken en droge of schilferige huid worden verminderd. Het is ook effectief gebleken bij het voorkomen van acne en mee-eters en ook in het kalmeren van eczeem en psoriasis.

Castor-olie:
Castorolie is rijk aan vetzuren die gemakkelijk worden opgenomen in de epidermale huidlagen en de productie van collageen en elastine stimuleren. Het heeft een herstellende en verzachtende werking op de huid en het vertraagd het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes. Het helpt kraaienpootjes en donkere kringen rond de ogen te verminderen. Castorolie vermindert littekenweefsel en bevorderd de groei van nieuwe cellen. Ook maakt het de poriën vrij van bacteriën, waardoor de huid er gaaf uit ziet.

Jojobaolie:
Jojoba olie is een vloeibare was die enorm lijkt op de natuurlijke talglaag van de huid. Omdat deze olie zoveel overeenkomsten hiermee vertoont, kan het perfect de aanmaak van huidtalg reguleren zodat de vochtbalans van de huid perfect in balans komt.  Het verzacht en kalmeert de ruwe huid waardoor deze er weer zacht uitziet en het blokkeert de poriën hierbij niet. Jojoba olie heeft antimicrobiële eigenschappen die de groei van schimmels en bacteriën tegen gaan.

Zonnebloem-pitolie:
Zonnebloem-pitolie is rijk aan vitamine E en een stof die beta-caroteen wordt genoemd en die helpt de gezondheid van de huid te verbeteren door de cellen te regenereren en de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Zonnebloem-pitolie creëert een laag die beschermend werkt tegen giftige stoffen uit de omgeving en schadelijke zonnestralen. Deze beschermende laag werkt ook anti-bacterieel en helpt zo acne-infecties te voorkomen.


Lavendel-olie:
Lavendel-olie staat bekend om zijn antiseptische  en schimmelwerende eigenschappen en werkt effectief bij huidontstekingen zoals acne en psoriasis. Het verbetert de vorming van littekenweefsel en wordt vaak gebruikt om het genezingsproces van wonden, snijwonden, brandwonden en zonnebrand te versnellen. Lavendel-olie werkt verzachtend en ontstekingsremmend en is daarom ook goed te gebruiken bij een rode, overbelaste huid. Het kan ook helpen tegen rimpels en bij tekenen van een vermoeide huid doordat het nieuwe celgroei en regeneratie van de huid kan stimuleren.

Cederhout-olie:
Cederhout-olie heeft versterkende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen en is rijk aan vitamine A, B, C, E en F. De samentrekkende eigenschappen van cederhout-olie maken het bijzonder effectief bij de verzorging van een vette of acne gevoelige huid.